Ruokaohjeita

Tiesitkö, että rapuja voi myös pakastaa esim. pikkujouluja, uudenvuodenjuhlia tai vappujuhlia varten.

Rapujen pakastaminen

Anna rapujen maustua keitinliemessään keiton jälkeen pari päivää. Lantraa sen jälkeen maustelientä vedellä n. puolet ja puolet. Pakkaa ravut pakasterasiaan, peitä ravut liemellä. Jotta ravut eivät kellu niin paljoa, peitä ne leivinpaperilla ja kaada lientä myös paperin päälle. Valitse sen verran iso pakastusrasia, että liemi mahtuu laajenemaan. Pakastettu rapuastia kannattaa pakata vielä hyvin tiiviiseen muovipussiin, tillin tuoksu tarttuu helposti muihin pakasteisiin, mm. jäätelöön.

Rapumyllyn rapusalaatti

Tarvitset 20 – 26 ravun pyrstöt ja saksilihat, säilyketölkin makeaa maissia ja 6 keitettyä kananmunaa.

Kastikkeeseen tarvitset vajaan purkin majoneesia, lorauksen kermaa, ropauksen mustapipppuria, lirauksen punaviinietikkaa, töräyksen sinappia, suolaa ja hiukan sokeria.

Pilpo ravut ja kananmunat maissinkokoisiksi palasiksi. Sekoita kastikeainekset. Kastikkeen voit tehdä myös ilman kermaa.

Sekoita kastike hyvin salaattiin ja laita vetäytymään jääkaappiin. Tarkista maku ennen tarjoilua.