Ravunsyöntiohjeet

Ravunsyöntitapoja on monia, eräs tapa on tässä:

Käytä rapujen syöntiin rapuveistä. Se eroaa tavallisesta veitsestä paitsi muodoltaan myös siinä, että sen voi viedä suuhunsa. Rapuja syödään sormin ja rapuveitsellä kuorien sekä imeskellen ja ryystäen. Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä.

Irrota sakset. Taita nivelet irti ja imeskele niistä keitinliemi. Irrota saksen pienempi haara, naksauta saksen kärki poikki rapuveitsessä olevan reiän avulla ja imaise liha suuhun.

Isompi saksen osa: naksauta saksen kärki poikki rapuveitsessä olevan reiän avulla ja imaise mehu suuhun reiästä. Avaa saksen kylki rapuveitsellä ja irrota liha talteen.

Väännä pyrstö irti keskiruumiista.

Ota pyrstö molempiin käsiin ja paina kuori irti toisesta sivusta. Apuna voi käyttää rapuveistä. Voit myös katkaista vatsapuolen säikeet yksitellen rapuveistä käyttäen. Loppuvaiheessa vedä lihaosa irti. Pyrstölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan. Tämän jälkeen pyrstöliha ovat valmiina syötäväksi.

Ravun keskiosan syöminen: Ota kiinni selkäpanssarista silmien takaa ja väännä panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva kellertävä rapurasva veitsellä suuhun tai lautaselle talteen.

Ravun voit syödä joko sitä mukaan kun lihaosia irtoaa. Vaihtoehtoisesti voit laittaa lihat voilla voidellun paahtoleivän päälle, mausta tillisilpulla ja nauti.